Tulcea: Fermierii din judeţ anulează protestul anunţat la podul de la Brăila

Sursa foto: Facebook

Asociaţia Fermierilor din Judeţul (AFJ) Tulcea a decis suspendarea protestului anunţat pentru marţi, începând cu ora 12,00, la podul de la Brăila, în contextul în care Guvernul şi-a asumat rezolvarea revendicărilor prezentate de protestatari.

Preşedintele asociaţiei, Romeo Lombardi, a declarat, pentru AGERPRES, că i-a anunţat pe toţi membrii asociaţiei decizia de a anula protestul anunţat pentru marţi, protest autorizat de Primăria comunei Smârdan, şi a menţionat că a adus-o şi la cunoştinţa autorităţilor.

„Mai sunt însă fermieri neafiliaţi şi este posibil ca aceştia să încerce să blocheze drumul Măcin-Smârdan, însă va fi un protest spontan”, a precizat preşedintele Romeo Lombardi.

La rândul ei, Liliana Marinescu, reprezentantă a AFJ Tulcea la negocierile purtate luni de fermieri la Guvern, a precizat că autorităţile naţionale şi-au asumat termene pentru rezolvarea revendicărilor.

„După întâlnirea de ieri (luni, n.red.) de la Ministerul Agriculturii, unde am negociat toate revendicările, vom analiza măsurile pe care şi le-au asumat şi dacă ceva nu va merge aşa cum am stabilit ieri, atunci vom ieşi în stradă mai mulţi decât am zis şi vom paraliza circulaţia, aşa cum suntem şi noi paralizaţi în acest moment”, a menţionat Liliana Marinescu.

Reprezentanţii AFJ au menţionat că nu vor participa la protestul anunţat pentru ziua de joi.

Primăria municipiului Tulcea se va întâlni marţi, într-o şedinţă, pentru a analiza cererea de autorizare a unui protest cu aceleaşi revendicări ale fermierilor şi transportatorilor, protest anunţat pentru ziua de joi.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: