Ţurcanu, fostul președinte PNL al CJ Botoșani condamnat pentru corupție în decembrie 2022, eliberat

Sursa foto: monitorulbt.ro
Sursa foto: monitorulbt.ro

Florin Ţurcanu, fostul președinte PNL al CJ Botoșani care în luna decembrie 2022 a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, va fi pus în libertate, în baza unei sentinţe definitive pronunţată de Tribunalul Botoșani.

Judecătorii au dispus, miercuri, 4 octombrie 2023, liberarea condiţionată a lui Ţurcanu, la zece luni de la condamnarea sa. Punerea în libertate a fostului preşedinte CJ a fost decisă în luna iulie de Judecătoria Botoşani, însă procurorii au contestat măsura, dosarul ajungând astfel la Tribunalul Botoşani.

Magistraţii instanţei superioare au respins contestaţia Parchetului, permiţând lui Ţurcanu să părăsească unitatea de detenţie.

„Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, împotriva sentinţei penale nr. 1013 din 18 iulie 2023, pronunţată în dosarul nr. 9461/193/2023 al Judecătoriei Botoşani, cu privire la persoana condamnată Ţurcanu Florin.

În baza art. 275 alin. 3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare din contestaţie rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 04 octombrie 2023”, se arată în soluţia pe scurt a Tribunalului Botoşani postată pe portalul instanţelor de judecată portal.just.ro, relatează Agerpres.

Pentru ce a fost condamnat Florin Ţurcanu, fostul președinte PNL al CJ Botoșani

Florin Ţurcanu a fost trimis în judecată de procurorii DNA după ce, în perioada iunie 2013- septembrie 2014, în calitate de preşedinte al CJ Botoşani, ar fi pretins şi primit sume de bani sau alte foloase materiale, reprezentând contravaloarea lucrărilor de construcţie şi amenajare executate la un imobil declarat ca fiind în proprietatea unui membru din familia sa.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL