UE a semnat un parteneriat ”strategic” cu Egiptul în valoare de 7,4 miliarde de euro

Sursa: EGYPTIAN PRESIDENTIAL OFFICE HANDOUT/EPA

Uniunea Europeană (UE) a semnat duminică un „parteneriat strategic” în valoare de 7,4 miliarde de euro cu Egiptul, în plină criză economică, în special în domeniile energiei şi al migraţiei, provocând îngrijorare în rândul militanţilor pentru apărarea drepturilor omului, relatează AFP.

Acordul a fost semnat duminică seara, la Cairo, de preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, alături de cinci şefi de stat şi de guvern europeni.

Acordul prevede „cinci miliarde de euro de împrumuturi, dintre care un miliard vărsat înainte de sfârşitul lui 2024, 1,8 miliarde investiţii, 400 de milioane de pentru proiecte bilaterale şi 200 de milioane pentru programe referitoare la migraţie”, a declarat un înalt responsabil al Comisiei Europene sub acoperirea anonimatului.

Prin acest acord, „ridicăm relaţia între Uniunea Europeană şi Egipt la statutul de parteneriat strategic global”, şi-a exprimat satisfacţia Ursula von der Leyen, „mergând de la comerţ la energii decarbonizate şi trecând prin gestionarea migraţiei”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL