Un prim tsunami pe coasta estică a Coreei de Sud, după cutremurul de magnitudine 7,6 din Japonia

Sursa foto: Unsplash

Primul tsunami a ajuns pe coasta de est a Coreei de Sud la ora 09:21 GMT, având o înălţime de 45 centimetri, în urma unui puternic cutremur, cu magnitudinea 7,6, care s-a produs luni în Japonia, a anunţat agenţia sud-coreeană de meteorologie.

Tsunamiul poate creşte după valurile iniţiale şi poate continua peste 24 de ore, a indicat agenţia de meteorologie din Coreea de Sud, transmite Reuters..

Provincia Gangwon din Coreea de Sud i-a avertizat pe locuitori să îşi ia măsuri de precauţie şi să evacueze zona îndreptându-se spre regiuni mai înalte, conform Ministerului de Interne.

Agenţia de meteorologie din Coreea de Sud a declarat anterior că nivelul mării în unele regiuni ale provinciei Gangwon de pe coasta de est ar putea creşte după cutremurul cu magnitudinea 7,6 care a lovit regiunea central-nordică a Japoniei şi a îndemnat la prudenţă, potrivit Agerpres.

Autorităţile din provincia Gangwon le-a transmis locuitorilor prin SMS-uri de urgenţă să nu se apropie de zonele costiere şi să evacueze regiunile de risc îndreptându-se spre zone mai înalte. Autorităţile din oraşul Samcheok i-au sfătuit pe locuitori să se mute în zone mai înalte decât o clădire cu trei etaje, a declarat Ministerul de Interne.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL