METEO Un val de ploi și ninsori pune stăpânire pe România

Sursă foto: Facebook

Sfârșitul de săptămână aduce precipitații în toate regiunile, dar și o scădere a temperaturilor după câteva zile cu vreme caldă. Meteorologii anunță că valorile termice vor fi la normalul periodei, iar nopțile vor fi reci, sub 0 grade Celsius.

„Așteptăm ca de mâine după-amiază(n.r: azi, 14 decembrie) aria ploilor să se deplaseze înspre regiunile sudice și treptat în zilele viitoare temperaturile vor mai scădea.

Ne vom apropia de normalul acestei perioade, ceea ce înseamnă temperaturi negative pe parcursul nopților, iar în cursul zilelor să nu mai depășim 5-6 grade Celsius”, a spus Florinela Georgescu, director în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), miercuri, la Antena 3 CNN.

Maxime de 4 grade Celsius în nordul Moldovei

Joi, 14 decembrie, vremea se va menține în general închisă, dar cu valori termice peste mediile multianuale specifice datei, cu precădere în sud și sud-est. Pe parcursul zilei va ploua în Maramureș, pe arii relativ extinse în Crișana, Banat, Transilvania și Oltenia și izolat în celelalte regiuni.

„Seara și noaptea aria ploilor va cuprinde sudul și sud-estul teritoriului, iar în rest, doar pe arii restrânse vor mai fi posibile precipitații slabe mixte. La munte, ziua vor predomina ploile, iar noaptea, în special în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură se vor semnala precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare. În zonele montane și în sud-est, cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp”, anunță ANM.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL