UNICEF: Mai mult de unu din cinci copii trăieşte în sărăcie în 40 dintre cele mai bogate ţări din lume

Sursa foto: Unsplash

Unele dintre cele mai bogate ţări din lume – Franţa, Islanda, Norvegia, Elveţia şi Marea Britanie – au înregistrat creşteri semnificative ale sărăciei în rândul copiilor în perioada 2014-2021, potrivit datelor publicate de UNICEF Innocenti – Biroul global de cercetare şi prognoză. Letonia, Lituania, Polonia şi Slovenia au înregistrat cele mai mari scăderi, arată datele raportului. În România, 29% dintre copii trăiau încă în sărăcie relativă, în perioada 2019-2021, ceea ce reprezintă cea mai mare rată dintre statele membre ale UE.

”Report Card 18: Child Poverty in the Midst of Wealth (Sărăcia copiilor din centrul bunăstării) – cel mai recent raport din seria care analizează bunăstarea copiilor în ţările OCDE şi UE – constată că Polonia şi Slovenia sunt cel mai bine poziţionate în ceea ce priveşte eforturile de combatere a sărăciei în rândul copiilor, urmate de Letonia şi Republica Coreea. În schimb, unele dintre cele mai bogate ţări incluse în raport rămân în urmă, aproape de coada clasamentului pe ţări”, a transmis, miercuri, UNICEF, într-un comunicat de presă.

Raportul prezintă cea mai recentă şi comparabilă imagine a sărăciei care afectează copiii în ţările OCDE şi UE şi analizează politicile guvernamentale de sprijinire a veniturilor pentru familiile cu copii.

Raportul constată că, în ciuda scăderii generale a sărăciei cu aproape 8% în 40 de ţări între 2014 şi 2021, la sfârşitul anului 2021 existau încă peste 69 de milioane de copii care trăiau în gospodării cu venituri mai mici de 60% din venitul naţional mediu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: