Unii oameni plătesc bani grei pentru a face baie la -20 de grade Celsius în Marea Baltică

Sursa foto: Captură video

Unii se plâng de frig, alții dau bani buni ca să-l întâlnească. Vorbin despre o croazieră la bordul unui spărgător de gheață. Cei care îndrăznesc să înfrunte temperaturi de -20 de grade Celsius pot face și baie în apele sloi ale Mării Baltice.

ale Mării Baltice. Ambarcațiunea industrială a fost transformată în vas de agrement și plimbă turiștii care se îmbarcă dintr-un port suedez.

Frank Hammero, căpitanul vasului: „E o mare responsabilitate. Misiunea noastră e să ducem oamenii în larg și să le arătăm cum facem cărări în gheață”.

Compania organizează croaziere de o zi, timp în care turiștii pot admira priveliștea de pe puntea principală, la temperaturi de minus 20 de grade Celsius. În plus, vizitatorii pot face o scurtă incursiune pe gheață sau pot înota în apele sloi, protejați de un costum special din neopren gros.

Olga Robacha, manager Polar Explorer: „În mod obișnuit, toată lumea înoată. Chiar și cei care nu iau asta în calcul inițial. Se gândesc: «Asta nu e pentru mine. E prea înfricoșător, prea periculos, prea rece». Dar înțeleg rapid că nu trebuie să știe să înoate, că în aceste costume nu au cum să se înece și, în plus, sunt foarte călduroase. Și se îmbracă peste hainele normale”.

În ciuda ezitărilor inițiale, nimeni nu regretă experiența.

Turistă: „Mi-a plăcut la nebunie. A fost chiar mai frumos decât mă așteptam”.

Zonele arctice primesc atenție sporită din partea turiștilor dornici de experiențe neobișnuite.

Olga Robacha, manager Polar Explorer: „Am numit acest sezon «Explozia de după Coronavirus». Vin aici turiști cărora le-au lipsit călătoriile în ultimii ani, mai ales din Asia, unde au fost impuse restricții draconice. Vedem acum un efect de țeavă spartă”.

Croaziera costă 285 de euro, sumă care nu include masa de la bord. Compania se așteaptă să vândă între 15.000 și 18.000 de bilete în acest sezon, un număr record.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL