Victor Negrescu, despre viitorul mandat în Parlamentul European/ ,,Este și în INTERESUL Ungariei

Victor Negrescu
Foto PS News

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a acordat un interviu pentru GÂNDUL despre planurile sale în noul mandat ca eurodeputat, dar și despre șansele României de a intra cu drepturi depline sub mandatul Ungariei la președinția Consiliului Uniunii Europene.

Ce planuri aveți în noul mandat la europarlamentare?

V. Negrescu: În viitorul mandat din Parlamentul European, dacă cetățenii ne vor vota, îmi propun să mă concentrez pe două aspecte pe o parte pe tot ce înseamnă zona de politici economice și sociale. Mă refer aici la toate politici europene care pot îmbunătăți nivelul de trai al românilor; de cealaltă parte tot înseamnă drepturi egale pentru cetățeni un aspect de asemenea extrem de relevant, mă refer aici la componenta de sănătate, la cumponenta de educație și aici într-adevăr să ne asigurăm în continuare că Europa este o zonă sigură pentru toată lumea, dar și un spațiu unde toți cetățenii europeni sunt tratați într-o manieră egală.

Aveți în plan o altă funcție cum ar fi cea de comisar, știm că în mandatul actual că încă nu s-a încheiat ați reușit să atrageți destul de multe fonduri?

V. Negrescu: În acest mandat am aplicat  foarte mult pe zona de Fonduri Europene. Sunt negociator-șef Parlamentul european privind bugetul UE de anul viitor și o responsabilitate foarte importantă pentru mine, este o sarcină în numele României pe care o exercit în Parlamentul european. În momentul de față ne concentrăm pe negocierile privind viitorul mandat în Parlamentul european și noi ne propunem împreună să obținem funcții de reprezentare cât mai importante pentru România în viitorul Parlamentul European.

De exemplu, astăzi nu avem un vicepreședinte al P.E. Astăzi eu dețin cea mai votată Funcție pe care o are România la nivelul legislativ european, cea de chestor, însă nu este suficient. Cred că România merită o reprezentare mult mai bună și asta o să încercăm să facem o să vedem cine va ocupa respectiva funcție, însă important este ca România să fie reprezentată cum trebuie. Eu tot timpul m-am gândit că reprezint România cum trebuie, însă nu e vorba despre mine, dar acolo trebuie să fac când mai multe lucruri pentru cei care m-au susținut și în numele țării.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL