Victor Negrescu: Trebuie să ne asigurăm că state nu se vor opune aderării României la Schengen

Victor Negrescu
Sursa foto: Facebook / Victor Negrescu

România trebuie să fie foarte fermă în a-şi susţine cauza la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) şi să se asigure că Austria rămâne izolată în ceea ce înseamnă opoziţia sa la extinderea spațiului Schengen, a declarat, luni seara, eurodeputatul Victor Negrescu, potrivit Agerpres. În același timp, el speră că şi Bulgaria va încerca să evite apariţia unor noi opozanţi la propria aderare.

Eurodeputatul Victor Negrescu a făcut aceste declaraţii în contextul în care reuniunea de marţi a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne ar putea părea una lipsită de miză, după ce surse guvernamentale au anunţat încă de săptămâna trecută că România nu va cere un vot privind aderarea la Schengen, prevăzut iniţial pe ordinea de zi provizorie.

„România trebuie să fie foarte fermă în a-şi susţine cauza, în a prezenta ultimele argumente privind aderarea la spaţiul Schengen, şi trebuie să ne asigurăm că Austria rămâne izolată în ceea ce înseamnă opoziţia sa cu privire la extinderea zonei de liberă circulaţie. Trebuie să ne asigurăm că, de îndată ce Olanda îşi va ridica veto-ul, nu există alte state care să se opună aderării României şi Bulgariei la zona de liberă circulaţie”, a declarat eurodeputatul PSD.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: