VIDEO Clădiri vechi București. Badiu, PNL: La ședințe votăm studii de fezabilitate dar, real, nu se întâmplă nimic

Foto PS news

Andrei Badiu – liderul consilierilor generali ai PNL din CGMB, inivitat la emisiunea “Puterea Știrilor” moderatată de Marinela Angheluș vorbește despre riscul seismic al clădirilor din Capitala României în contextul mandatului Nicușor Dan. “Noi, efectiv, votăm ședință de ședință, studii de fezabilitate privitoare la consolidarea unor clădiri, la restaurare. Dar, în fapt, nu se întâmplă nimic”, spune Badiu.

Câte clădiri vor cădea în București?

„Nu există și nu nu cred că poate face nimeni o analiză. Sunt într-adevăr, pe baza unor expertize, niște modele care, să spunem, în funcție de gravitatea seismului sau de intensitatea lui, vedem cât de grav ar putea afecta niște clădiri.

„Nu reușim, cu actualul primar, să desfacem niciuna din probleme mari ale orașului”

Problema este în sensul în care nu reușim cu actualul primar să desfacem niciuna din probleme mari ale orașului. Ok, nu e de interes traficul. Ok, nu e de interes zona de alimentare cu apă caldă. Nicușor Dan a venit și ne-a fluturat steagul consolidărilor clădirilor cu risc seismic, consolidarea țesutului urban al orașului. Dar nici aici nu s-a întâmplat nimic. Noi, efectiv, votăm ședință de ședință, studii de fezabilitate privitoare la consolidarea unor clădiri, la restaurare. Dar în fapt, nu se întâmplă nimic. Nu se întâmplă pentru că, de fapt, există un management prost”, a afirmat Andrei Badiu.

„Din păcate, foarte mult se lucrează la hârtii și nu se lucrează deloc pe șantiere”

„Este o disoluție de putere administrativă în orașul acesta. La un moment dat, acum vreo două ședințe de Consiliu General, efectiv nu s-a mai votat un studiu de fezabilitate, nou. Adică să mai aruncăm cu banii pe fereastră, pe hârtii. Și am spus: direcționați resursele pe care le aveți în zona consolidării, muncii efective, realizării efective a unui obiectiv de investiții. Din păcate, foarte mult se lucrează la hârtii și nu se lucrează deloc pe șantiere. Este rușinos, mai ales pentru adepții lui Nicușor Dan- așa-i denumesc. Adepții lui Nicușor Dan trebuie să ne explice foarte clar, ce a făcut primarul pentru consolidarea monumentelor istorice pe care le apără atât de intens în instanță, în numele cărora a blocat întreg urbanism în orașul ăsta”, a mai spus Badiu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL