VIDEO Darie Cristea: Problemele lui Clotilde Armand țin mai mult de nemulțumirile oamenilor decât de dosarele penale  

 

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de procurorii în dosarul în care este acuzată că s-a numit singură manager de proiect într-un program anticorupție. Despre problemele primarului Armand, nemulțumirile acumulate ale oamenilor din Sectorul 1 dar și despre cum va arăta balanța voturilor la alegerile din 9 iunie, a vorbit sociologul Darie Cristea, invitat în emisiunea Puterea Știrilor.

„Decizia aceasta poate să mai furnizeze, dacă vreți, ceva muniție celor care îi contestă candidatura, dar cred că această situație și-a produs deja efectele de când se discută despre acest caz, de când a început ancheta urmărirea penală ș.a.m.d. Drept urmare, nu cred că pe termen foarte lung treaba asta va influența ptrea mult preferința publicului său pentru pentru această candidatură. Cred că pentru marele public, cine voia să ia în calcul această problemă legală a luat-o déjà, deci, cumva, situația s-a tranșat înainte. Sigur, se produce o emoție. O zi,  două zile, trei zile. Nu cred că este o problemă, în sensul că ar schimba foarte mult datele întregului proces această, pur și simplu, evoluție a procesului judiciar. Sigur, dacă n-ar fi fost trimis în judecată, dacă s-ar fi renunțat la acuzații, ar fi beneficiat de chestiunea asta. Da, deja spun eticheta de a avea probleme penale era asociată cu această candidatură și nu cred că pe termen lung e principala problemă”, a afirmat sociologul.

În ce privește posibilitatea ca, în ciuda acestor probleme, Clotilde Armand să-l aibă drept contra-candidat pe George Tuță, din partea PNL, Darie Cristea este de părere că nu posibilele probleme penale ale primarului vor cântări în defavoarea acesteia.

„În primul rând, e problema asta cu PSD-ul și PNL-ul, care nu știm cum se va reflecta la Sectorul 1 și e de  discutat și acolo și în al doilearând, în Sectorul 1, sursele de nemulțumire față de doamna primar există de mai multă vreme. Deci cine își transferă această nemulțumire într-un vot, repet, primește, de când e asociată și cu această problemă legală, muniție în plus, cum spuneam, dar cred că suntem încă departe de a se tranșa această problemă dacă dumneaei se retrage sau nu. Iarăși o chestiune care ține mai mult de o decizie personală, apropo de cum evoluează toată această situație legală, dar în momentul de față cred că e destul de probabil. E cel mai încurcat sector din toate punctele de de vedere”, a explicat sociologul Darie Cristea.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL