VIDEO Zanzibar, paradisul african, rămâne fără alcool și, implicit, fără turiști

Sursă foto: freepik

Turiștii care vor ajunge în Insulele Zanzibar trebuie să știe că rezervele de alcool sunt în pericol, devenind un produs de lux.


Anul trecut, Zanzibarul era cotat în top zece cele mai bune destinații de vacanță din Africa. Hotelierii avertizează acum, însă, că problemele cu rezervele de alcool ar putea să ducă la pierderea de către regiune a importanței sale turistice, relatează BBC.

În Zanzibar, un teritoriu predominant musulman, producerea locală de alcool este interzisă. Prețurile la produsele alcoolice au crescut cu aproape 100% după ce lanțul de aprovizionare a fost perturbat de schimbări în legătură cu sursele de import.

Penuria inițială a apărut la începutul anului, când Agenția de Control a Băuturilor Alcoolice din Zanzibar (ZLCB) a amânat reînnoirea contractelor de import pentru trei companii bine înrădăcinate în regiune – One Stop, Scotch Store și ZMMI. Nu este încă clar de ce licențele acestor trei firme, care au furnizat alcool Zanzibarului vreme de peste două decenii, nu au fost reînnoite.

Pentru a putea obține o licență, importatorii trebuie să fie originari din Zanzibar, să aibă un cazier fiscal gol, să dețină depozit și vehicule de livrare. În plus, trebuie să plătească o taxă anuală de 10 mii de euro.

Turismul este generator de 90% din veniturile externe ale arhipelagului tanzanian, o cunoscută destinație de lux.

Ministrul turismului din regiune a demisionat, recent, acuzând „condiții grele de muncă”. Totuși, există indicii că demisia sa ar avea legătură cu această penurie de alcool.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL