Ministru: Companiile conduse de femei – de multe ori mai performante decât cele manageriate de bărbați

Radu Oprea
Sursa foto: Inquam photos

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, a atras atenția asupra necesității unei schimbări în mentalul colectiv privind egalitatea de gen și a opinat că domeniul antreprenoriatului constituie un exemplu în societatea românească, de multe ori companiile conduse de femei fiind mai performante decât cele manageriate de bărbați.

„Vorbeați mai devreme despre violența împotriva femeii (…), vorbeam despre lucruri care trebuie legiferate și trebuie legiferate bine, pentru că nu este normal și nu cred că este corect să auzim domnii (…) spunând: ‘Încurajăm să se întâmple’. Lucrurile acestea trebuie să vină firesc în societate. Nu cred că este corect ca lucrurile acestea să vină dintr-o bunăvoință sau dintr-un gest al unui bărbat, din contră, este vorba despre solidaritate, despre egalitate, despre drepturi absolut egale și lucrurile astea ar trebui să se întâmple în schimbare în mentalul colectiv. Cred că ceea ce se întâmplă în antreprenoriat este cel mai bun exemplu pe care îl avem, astăzi, în societatea românească. Rezultatele pe cifre comparative arată că, de foarte multe ori, companiile care sunt conduse de doamne sunt mai perfomante decât cele conduse de bărbați”, a spus Radu Oprea.

El a punctat, marți, la conferința internațională „Rolul femeilor în dezvoltarea României”, organizată de Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor din România, în parteneriat cu Reprezentanța Comisiei Europene în România, că programele pe care Ministerul Economiei le-a dezvoltat în decursul timpului au avut rezultate atât de bune, pentru că numărul femeilor care au aplicat este foarte mare, scrie Agerpres.

Radu Oprea a semnalat că în primul an al primei ediții a „Start-up nation” peste jumătate dintre cei care au aplicat la program au fost femei.

„În antreprenoriat, în general, atunci când vorbim despre start-up-uri, 25% rezistă patru ani, dacă antreprenorul este la prima încercare și 48% dacă antreprenorul este la a doua încercare (…)”, a punctat ministrul Oprea.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: