ALEGERI 2024 Cine se bate pentru Primăria Sector 2 din București?

Sursă foto: Facebook

Cine se bate pentru Primăria Sector 2 din București? Alegerile locale din 9 iunie 2024 se apropie. Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 30 aprilie, iar principalele partide și-au anunțat, în general, candidații.

În lupta electorală pentru fotoliul de primar al Sectorului 1 al Capitalei principalele dueluri confirmate se vor da între actualul edil, Radu Mihaiu (USR, susținut de Forța Dreptei), Rareș Hopincă (PSD-PNL) și Andrei Tinu (AUR) – fiul fostului jurnalist și director al cotidianului Adevărul Dumitru Tinu care a murit într-un accident în 2003.

ALEGERI 2024 Cine se bate pentru Primăria Sector 2 din București?

Radu Mihaiu

Radu Mihaiu, actualul primar al Sectorului 2, candidează pentru al doilea mandat. În vârstă de 46 de ani, el s-a născut la Râmnicu Vâlcea și este de profesie profesor de informatică.

A fost consilier la Ministerul Fondurilor Europene în Guvernul Cioloș, unde s-a ocupat de evaluarea proiectelor și procedurilor IT, apoi a devenit secretar de stat în același minister. Înainte de a intra în politică, el a activat în sectorul privat, în domeniul IT.

Conform declarației de avere de iunie 2023, Radu Mihaiu deține un teren de 256 metri pătrați în București, și două apartamente, tot în Capitală, unul de 75 metri pătrați și unul de 120 metri pătrați. Nu are mașină personală.

Rareș Hopincă

Pesedistul Rareș Hopincă, prefect al Bucureștiului până de curând, este candidatul alianței PSD-PNL la Primăria Sector 2.

În vârstă de 39 de ani, el este licențiat în filosofie și a fost și consilier general al Muncipiului București, și city manager al Sectorului 5, până la revenirea lui Piedone în funcția de primar al S5. În perioada 2017-2018, Hopincă a fost director general în cadrul Primăriei Sectorului 5. Iar înainte a lucrat în privat, în PR și comunicare.

Conform ultimei declarații de avere, Rareș Hopincă are două apartamente în București, unul de 66 metri pătrați și altul de 41 metri pătrați. Nu are mașină personală, dar spune că deține obiecte de artă și bijuterii în valoare de 30.000 lei.

Andrei Tinu

Andrei Tinu, fiul fostului jurnalist și director al cotidianului Adevărul Dumitru Tinu care a murit într-un accident în 2003, este candidatul AUR la Primăria Sector 2.

În vârstă de 38 de ani, el este doctor în Istorie al Universității din București și și-a început activitatea politică în 2006, când a fost ales liderul național al Mișcării Studențești România Mare, structură subordonată Partidului România Mare. Apoi, a fost în PSD și în septembrie 2023 a fost ales noul președinte al filialei București a Partidului Republican din România.

Potrivit unei declarații de avere din noiembrie 2022, Andrei Tinu deține 5 terenuri, în București, Breaza și Coteana (Olt), o vilă de 175 metri pătrați în București, o casă de vacanță de 95 metri pătrați în Breaza și un apartament de 90 metri pătrați în București.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL