Armata israeliană afirmă că a preluat controlul asupra unui avanpost Hamas din Gaza

Sursa foto: jomhornews

Armata israeliană afirmă că în cursul nopţii „a preluat controlul asupra unui avanpost al Hamas din Gaza”, în care organizaţia avea posturi de observare, facilităţi de antrenament şi „tuneluri teroriste”. Totodată, forţele de apărare israeliene (IDF) anunţă că au eliminat mai mulţi lideri ai Hamas, între care Jamal Moussa, şeful securităţii speciale a mişcării, relatează The Guardian şi AFP.

„În acest avanpost, organizaţia teroristă Hamas dispunea de posturi de observaţie, de centre de antrenament (…), precum şi de tuneluri. În cursul acestei operaţiuni, un anumit număr de terorişti au fost eliminaţi”, a scris armata într-un comunicat, fără a avansa un bilanţ.

Aviaţia israeliană a bombardat 450 de ţinte în douăzeci şi patru de ore în banda Gaza, a anunţat luni dimineaţă Tsahal, care a spus că a „eliminat” mai multe cadre ale mişcării islamiste, printre care Jamal Musa, responsabil cu securitatea specială a mişcării.

Armata israeliană informase duminică seara că a încercuit oraşul Gaza şi că a împărţit în două fâşia de coastă asediată, în timp ce teritoriul a intrat sub incidenţa celei de-a treia întreruperi totale a comunicaţiilor de la începutul războiului. „Astăzi există Gaza de nord şi Gaza de sud”, a declarat reporterilor contraamiralul Daniel Hagari, sublinind că este vorba despre „o etapă semnificativă” în războiul Israelului împotriva grupării militante Hamas care conduce enclava.

Presa israeliană a relatat că se aşteaptă ca trupele să intre în oraşul Gaza în termen de 48 de ore.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL