Autostrada Moldovei A7: Până la finalul anului va fi deschisă circulația pe 148 de kilometri – Ciolacu

Sursa foto: CNAIR

Premierul României Marcel Ciolacu a declarat vineri că până la finalul anului va fi deschisă circulația pe circa 148 de kilometri din Autostrada Moldovei (A7). La rândul său, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a precizat că este vorba despre patru loturi cu termen de finalizare în 2024, dar și de două loturi și jumătate, construite de UMB și care urmează să fie terminate în avans față de termenul contractual.

„Dacă constructorul  (UMB – n.r.) va continua în acest ritm, până la sfârșitul anului vom deschide circulației în jur de 148 kilometri, din câte am înteles de la domnul ministru. Ceea ce este o veste extraordinară, o devansare a lucrărilor”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, aflat în vizită pe șantierul A7, în zona Adjud.

La rândul său, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a precizat despre ce deschideri din A7 ar putea fi vorba în 2024.

„Din cele 13 loturi de la Ploiești la Pașcani, se lucrează pe toate 13. Conform contractelor, pe patru dintre ele ar trebui să se termine lucrările anul acesta, adică pe primele două loturi de la Ploiești la Buzău și pe loturile 1 și 4 între Buzău și Focșani.

Având un constructor român foarte bun, pe lângă aceste 4 loturi, care se vor finaliza anula acesta, mai putem vorbi de două loturi și jumătate, și anume loturile 2 și 3 dintre Buzău și Focșani, adică vom avea în întregime Buzău – Focșani autostradă, și aici la Adjud, pentru că este foarte important să se finalizeze și să poate fi ocolit Adjudul, pierzându-se foarte mult timp în Adjud”, a explicat Grindeanu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: