Baciu (CNAS) anunţă deblocarea situaţiei bolnavilor de cancer fără tratament

Andrei Baciu
foto: Andrei Baciu

Andrei Baciu, președintele CNAS, a vorbit joi seara, la Digi24, despre criza medicamentelor pentru pacienții oncologici. Baciu spune că situația a fost deblocată, astfel încât de săptămâna viitoare vor fi plătiți banii pentru a închide restanțele din august, ajungându-se la zi, în septembrie. Acest lucru a fost posibil după ce s-au transferat banii alocați pentru trimestrul IV, pentru a fi cheltuiți în trimestrul III, a explicat președintele CNAS.

Cosmin Prelipceanu, jurnalist Digi24: Care este motivul pentru care în cazul bolilor grave, cum ar fi cancerul, clinicile au ajuns să-și folosească propriile stocuri de medicamente, nu că nu au achiziționat altele, le-au folosit pe cele pe care le aveau, și tot au rămăs fără.

Andrei Baciu, președintele CNAS: E o sumă de factori care a dus într-adevăr, ca în luna august să înceapă să fie anumite întârzieri la plata mai multor tipuri de servicii. Fie întârzieri la medicii de familie, la spitale, la programe naționale… Vestea bună este că astăzi a fost deblocată această situație, mulțumesc Ministerului Finanțelor, care a făcut modificările necesare, a fost aprobat în Guvern un memorandum care deblochează banii necesari pentru a închide aceste restanțe din luna august, și pentru a ajunge cu situația la zi, în luna septembrie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: