Boloș dă asigurări: Toţi îşi primesc salariile şi nu vor fi probleme cu plăţile

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a dat asigurări, în contextul protestului spontan de joi al angajaţilor instituţiei, că toţi îşi primesc salariile şi nu vor fi probleme cu plăţile.

În schimb, liberalul a precizat că nu este de acord ca angajaţii cu venituri mari să primească şi beneficii suplimentare.

„Atunci vă așteptăm la noi la sediu să bem o cafea împreună”, mi-au spus la finalul protestului de ieri doamnele de la Trezorerie.
Și la prima oră am fost acolo, am reușit să ajung azi la două trezorerii din București. În câteva minute holul s-a umplut de oameni, cu care am reușit să stau de vorbă. Am putut să mă aflu în mijlocul lor și să văd cum lucrează, să înțeleg provocările cu care se confruntă și să împărtășim câteva zâmbete pe parcurs.
Două aspecte au fost de mare interes și am vrut să fie clare:
1. Toți își primesc salariile și nu vor fi probleme cu plățile.
2. Niciun angajat nu va fi în situația să dea examen pentru a-și păstra postul.
Un lucru cu care le-am spus însă că nu sunt de acord și pe care îl voi susține în continuare este ca angajații cu venituri foarte mari să primească și diferite beneficii suplimentare, la care omul de rând nu ajunge nici să spere.
Ei, fiind inima financiară a țării, știu mai bine decât orice altă instituție cât de necesară este reforma aparatului central, reducerea de cheltuieli și încadrarea în deficitul bugetar asumat”, a scris Marcel Boloș într-o postare pe Facebook, după discuțiile cu angajații din finanțe.

 

Protestele angajaților din finanțe, declanșate cu o zi în urmă chiar de salariații Ministerului Finanțelor, nemulțumiți de preconizatele modificări fiscale, au continuat și vineri și s-au extins în mai multe județe, unde trezoreriile au fost închise.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: