Candidează Rareș Hopincă la Primăria Sectorului 5? Ce spune noul prefect al Capitalei

Sursa foto: Rares Hopincă

Invitat în studioul Puterea Știrilor, Rareș Hopincă, noul prefect al Capitalei, fost city manager – administrator public al Sectorului 5, a infirmat zvonurile potrivit cărora s-ar pregăti pentru o candidatură la Primăria Sectorului 5 în 2024. Totodată, prefectul a anunțat că nu este interesat nici de o candidatură la Primăria Capitalei, în contextul în care PSD nu ar mai susține-o pe Gabriela Firea.

„Vreau să infirm acest acest scenariu (n.r – candidatura la Primăria Sectorului 5). Contextul în care am fost city managerul Sectorului 5 îl cunoașteți foarte bine. Primarul ales al Sectorului 5 și-a reluat mandatul în urma unei decizii definitive a instanței. Sectorul 5 este în acest moment pentru mine un capitol încheiat. Deci nu îmi propun și nici nu îmi doresc să candidez la Sectorul 5. Și mai mult decât atât: până la alegeri este încă 1 an de zile și mai mult și avem multe, multe urgențe la nivelul Bucureștiului care trebuie rezolvate. Așa că dezbaterea electorală în acest moment nu cred că ar aduce nimic bun. Mai mult decât atât, cred că ar putea să adâncească criza administrativă de la nivelul Bucureștiului.

Nu cred că voi fi candidatul PSD la Primăria Capitalei. Acesta este al 2-lea scenariu pe care vreau să-l infirm. Nu, nu îmi propun să fiu candidat la Primăria Capitalei. Îmi doresc să fiu un foarte bun prefect al Municipiului București. Acestea sunt planurile mele de viitor. În ceea ce privește candidații la alegeri, sprijiniți de un partid sau de altul sau de o alianță, cred că este, totuși, prematur să vorbim. După cum am spus, mai avem încă 1 an de zile și mai mult până la alegeri și orice dezbatere electorală ne încurcă foarte tare, pentru că avem obiective urgente, concrete, necesare pentru București, pe care trebuie să le urmărim îndeaproape”, a declarat noul prefect al Capitalei, Rareș Hopincă, la Puterea Știrilor.

 

Rareș Hopincă a fost numit, joi, în funcția de Prefect al Capitalei.

Actualul prefect al Capitalei se descrie, pe site-ul propriu, drept specialist în managementul instituțiilor publice, atragerea și gestionarea finanțărilor nerambursabile în sectorul public. Acesta are 15 ani experiență profesională, din care 8 ani în funcții de conducere.

Hopincă (38 de ani) este consilier general din partea PSD în Consiliul General al Municipiului București (din 2021) și fost City Manager al Sectorului 5 (2018-2020). Ca City Manager, acesta a coordonat Direcția de Dezvoltare, Direcția Tehnică, Direcția Arhitect Șef, Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat, Direcției de Resurse Umane.

În trecut, acesta a coordonat un program de asistență tehnică pentru Sectorul 5 (2018-2020), iar în 2017-2018 a fost Director General al Primăriei Sectorului 5.

În perioada 2006-2016, prefectul a deținut funcții importante în diverse societăți comerciale.

Hopincă a semnat Asocierea cu Ministerul Transporturilor, Sectorul 4 și Consiliul Ilfov pentru construirea liniei de metrou Gara de Nord – Gara Progresul. Totodată, politicianul s-a implicat în proiectul liniei de metrou Piața Unirii – Bragadiru (magistrala M7).

Licențiat în Filosofie, actualul prefect este membru PSD din 2009 și președinte executiv PSD Sector 5.

Declarația de avere a actualului prefect

În declarația de avere din 2021, Hopincă declară două apartamente în București (în Sectorul 3 și Sectorul 6). Nu are terenuri și nici bunuri mobile.

În ceea ce privește obiecte de artă și bijuterii, Hopincă a dobândit în 20066-2017, bunuri în valoare de aproximativ 30.000 lei. Totodată, actual prefect are și investiții la bursă, în 2021, cu sold/valoare la zi de 18.000. Nu în ultimul rând, actul stipulează un împrumut în valoarea de 8.500 euro acordat în nume personal.

În calitate de Administrator Public la Primăria Sectorului 5, venitul încasat a fost de 124.388 lei.

Autor: Simona-Maria Chirciu

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL