Capitala Poloniei, Varşovia, alocă 27 de milioane de euro pentru adăposturi antiaeriene şi alte măsuri de securitate

Sursa foto:kiwi.com

Capitala Poloniei, Varşovia, va cheltui 117 milioane de zloţi (27,3 milioane de euro) în următorii doi-trei ani pentru adăposturi antiaeriene şi alte măsuri de securitate, în contextul în care războiul din Ucraina vecină se află în al treilea an, a anunţat miercuri primarul oraşului, relatează Reuters.

În timp ce Polonia, membră a NATO, îşi asigură cetăţenii că locul lor în alianţă le conferă siguranţă în faţa oricărui atac rusesc, invazia de la graniţa sa determină pregătiri pentru potenţiale lovituri.

„Din proprie iniţiativă, am întreprins un inventar al locurilor de adăpost”, a declarat Rafal Trzaskowski într-o conferinţă de presă după publicarea unui raport al Biroului Suprem de Audit al Poloniei privind dotarea cu adăposturi antiaeriene în ţară.

Potrivit serviciului de pompieri, mai puţin de 4% din populaţie poate conta pe un loc unde s-ar putea adăposti, potrivit auditului.

Raportul a constatat, de asemenea, că lipsesc reglementările de bază pentru adăposturi, inclusiv echipamentul necesar şi caracteristicile tehnice cerute pentru structurile de protecţie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: