METEO Cât mai stă în România valul de aer tropical

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Vreme anormal de caldă se anunță în continuare în țara noastră. Valul de aer tropical ne răsfață cu temperaturi de primăvară. De altfel, până la mijlocul lunii februarie, meteorologii anunță temperaturi mai mari cu 101-5 grade Celsius decât normalul perioadei.

Ieri, 6 februarie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), s-au înregistrat cele mai ridicate valori termice din luna februarie.

Masa de aer caldă va fi de interes pentru toată această săptămână, pentru că vorbim de temperaturi maxime zilnice în fiecare zi, cuprinse în general între 8 până la 19-20 grade Celsius. Semnalul este că, cel puțin până la jumătatea acestei luni, vorbim de o vreme mult mai caldă pentru perioada în care ne aflăm, maximele fiind mai ridicate, cu mai mult de 10°-15° față de normalul datei din calendar”, a explicat la Antena 3, Elena Mateescu, directorul ANM.

Ieri dimineață, la 64 de stații din nou, temperaturile minime au atins cele mai ridicate valori pentru o zi de 6 februarie, de când se fac măsurători meteorologice în țara noastră. Au fost 22 grade la Calafat, Băileşti, Bechet, Zimnicea, 20-21 în Capitală.

Miercuri, 7 februarie, valorile de temperatură vor fi cu mult peste normele specifice perioadei, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 8 grade în estul Transilvaniei și 19…20 de grade, izolat în regiunile sudice, iar minimele între -2 și 8 grade. Cerul va fi mai mult senin în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest va prezenta înnorări temporare. Vor fi ploi slabe local în Maramureș și izolat în Crișana și Transilvania. În Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, trecător se vor semnala precipitații slabe predominant sub formă de ploaie. Vântul va prezenta intensificări la munte, cu viteze mai mari pe crestele Carpaților Orientali (rafale de 80…100 km/h), dar local și temporar și în zonele joase de relief (rafale de 45…55 km/h). Dimineața și noaptea, izolat va fi ceață, îndeosebi în vestul și centrul teritoriului.

În București, temperatura maximă va fi de 16…18 grade, iar minima de 3…5 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general moderat (rafale de până la 40 km/h).

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL