Ce majorări de salarii vor primi demnitarii și bugetarii de la 1 ianuarie 2024. Profesorii, doar 13% în plus

Ciolacu-Facebook
Sursa foto: Facebook / Marcel Ciolacu

Salariile bugetarilor și demnitarilor vor crește cu 5% de la 1 ianuarie 2024, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență aflat pe masa guvernului. Excepție de la această prevedere fac profesorii, care vor primi o majorare de salariu de 13% la 1 ianuarie. Proiectul de OUG consultat de Digi24.ro cuprinde și alte măsuri care privesc celelalte categorii de bugetari.

Bugetarii și demitarii vor avea salarii mai mari cu 5% de la 1 ianuarie 2024, potrivit proiectului de ordonanță aflat la guvern. Prin excepție, profesorii vor primi o creștere mai mare, de 13%, dar mult sub nivelul de 40% obținut ca promisiune după greva generală din acest an.

Draftul privind creșterile salariilor bugetarilor poate fi citit integral aici: Proiect OUG salarii bugetari

  • Începând cu data de 1 ianuarie 2024, cuantumul brut al salariilor de bază/ soldelor de funcţie/ salariilor de funcţie/ indemnizaţiilor de încadrare lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice potrivit prevederilor legale în vigoare se majorează cu 5% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023
  • Începând cu data de 1 ianuarie 2024, indemnizaţiile lunare pentru funcţiile de demnitate publică şi funcţiile asimilate acestora (…) se majorează cu 5% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023
  • Cuantumul brut al salariilor de bază ale personalului didactic, personalului didactic auxiliar precum și ale personalului nedidactic se majorează în anul 2024 după cum urmează:
    • începând cu data de 1 ianuarie 2024 cu un procent de 13% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023
    • începând cu data de 1 august 2024 cu un procent de 7% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: