Ciolacu: Împreună am găsit soluţiile pentru eliminarea inechităţilor salariale din educaţie şi le vom pune în aplicare

Sursa foto: gov.ro

Premierul Marcel Ciolacu a avut, luni, consultări cu reprezentanţii sindicatelor din educaţie asupra aspectelor legate de salarizarea din sistemul de învăţământ şi buna funcţionare a procesului educaţional, şeful Executivului afirmând că împreună au găsit soluţiile pentru eliminarea inechităţilor salariale din educaţie şi le vom pune în aplicare în cât mai scurt timp.

Potrivit Executivului, în cadrul întâlnirii de la Palatul Victoria au fost analizate şi agreate soluţiile legislative pentru eliminarea inechităţilor salariale în cazul personalului de conducere, îndrumare şi control, atât la categoria personalului didactic, cât şi a celui didactic auxiliar.

”Propunerile de modificare legislativă elaborate, la solicitarea premierului, de Ministerul Educaţiei în colaborare cu reprezentanţii partenerilor sociali din domeniu au fost agreate, urmând să fie promovate legislativ în cel mai scurt timp de către Guvern, afirmă Guvernul.

„Guvernul rămâne un partener onest al partenerilor sociali. Împreună am găsit soluţiile pentru eliminarea inechităţilor salariale. Le vom pune în aplicare în cât mai scurt timp. Dialogul nostru rămâne deschis pentru a găsi cele mai bune soluţii în ceea ce priveşte salarizarea, raportate la situaţia economică şi la angajamentele asumate de Guvern”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL