Ciolacu: Pensiile mici vor crește cu certitudine. Venim cu o lege a pensiilor până la sfârșitul anului

Premierul Marcel Ciolacu, a spus, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, la Bruxelles, după discuțiile avute cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că „este foarte posibil să venim cu o lege a pensiilor până la sfârșitul anului”. Ciolacu spune că pensiile mici vor crește cu certitudine, precizând că pentru acestea va exista o abordare diferențiată în funcție de venit.  Ciolacu spune că Guvernul va finaliza legea pensiilor în următoarele patru luni, timp în care trebuie să rezolve inechitățile din sistem, după cum a solicitat Comisia Europeană.

„Este foarte posibil să venim cu o lege a pensiilor până la sfârșitul anului. Solicitarea Comisiei este de a închide cat mai mult inechitățile din interiorul sistemului de pensii. Niciodată Comisia nu ne-a cerut să mărim pensiile celor care au avut la pensie mai mult decât în activitate”, a declarat premierul.  Întrebat dacă pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2024, Marcel Ciolacu spune că cele mici vor fi majorate cu siguranță.

„Pensiile mici vor crește cu certitudine. Pentru pensiile mici va exista o abordare diferențiată în funcție de venit. Este normal să se întâmple acest lucru. Nu i se ia nimănui niciun drept. Este normal să ne învățăm lecția când s-au tăiat pensiile și salariile în România. Să venim cu o abordare pentru a evita un dezechilibru macro-economic”, a mai spus Ciolacu.

Citește mai mult pe digi24.ro

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: