Ciprian Ciucu: Mi s-a cerut să candidez la PMB. Poziția de primar general, un mare risc pentru șefii de partide

Sursă foto: PS News

Invitat în emisiunea Puterea Știrilor, liberalul Ciprian Ciucu, primar al Sectorului 6, a confirmat faptul că a avut o discuție cu „oameni care au putere politică, influență” despre o eventuală candidatură a sa la Primăria Capitalei.

„Am zis că am nevoie de două mandate la Sectorul 6 pentru a demonstra ceea ce pot să livrez”

„Mi s-a cerut din PNL la un moment dat să candidez la Primăria Capitalei. Am fost întrebat de oameni care au putere politică, influență, dacă m-ar interesa acea poziție și răspunsul meu a fost în acel moment în funcție de cum va evolua mandatul la Primăria Sectorului 6. Pentru că, dacă tu nu convingi într-un job mai simplu decât cel de primar general, cum poți tu să ai pretenții că te duci într-un job mai complex. Apoi, nu vreau să par nici carierist. Ok, a venit Ciucu la Sectorul 6, are o imagine bunicică, a făcut și el ceva pe acolo și hai la PMB. Stăteam și încă stau foarte bine în sondaje.

Pentru mine contează să fac lucrurile cum trebuie și la timp, să nu fiu nici carierist. Am zis că am nevoie de două mandate la Sectorul 6 pentru a demonstra ceea ce pot să livrez. Plus că am și muncit ca nebunul în acești trei ani și când zic ca nebunul zic patru-cinci ședințe pe zi importante, cu decizii prin care analizezi toate părțile, gândești sisteme, gândești proiecte, multă muncă cu fel și fel de experți de la proiectanți, arhitecți, fel și fel de ingineri, fel și fel de reforme pe care le gândești și le faci. Acești ani au trecut foarte repede și nu știu dacă aș mai avea acum acea energie să o iau de la capăt la PMB. Am lucrurile aranjate, am echipa formată, am fondurile atrase, am proiectele realizate sau pe țeavă, de ce le-aș pune în pericol și să reiau tot acest efort de la zero? Pentru că eu dacă mă duc într-o instituție, eu n-o las așa, va trebui să treacă peste niște transformări semnificative”, a declarat edilul Ciprian Ciucu, la Puterea Știrilor.

„Poziția asta de primar general prezintă un mare risc pentru șefii de partide politice”

Potrivit liberalului, poziția de primar general „prezintă un mare risc pentru șefii de partide politice”. „Primarul General nu trebuie să fie doar un bun manager, trebuie să fie și un bun politician care să răspundă la telefoane și să dea telefoane”, spune Ciucu. Primarul Sectorului 6 nu a exclus, totuși, ca pe viitor să candideze la Primăria Capitalei.

„Dragnea-Firea, poate Ciolacu- Firea, nu știu. Trebuie să ai o relație foarte bună, cum îmi doresc și eu să am la nivelul conducerii partidului meu, și cu premierul. Adică cine este premier trebui să aibă o relație extraordinar de bună cu primarul General, pentru că depinzi de Guvern. Elcen-ul este la Ministerul Energiei, Metrorex-ul, Centura Capitalei la Ministerul Transporturilor, gradul de îndatorare și deciziile CAIR pentru care tu poți accesa diferite finanțări de pe piața românească. Pentru proiectele tale depinde Ministerul de Finanțe. Deci primarul General nu trebuie să fie doar un bun manager, trebuie să fie și un bun politician care să răspundă la telefoane și să dea telefoane.

Și atunci, în actuala formulă politică, eu nu știu cine o să fie premier și nu e o construcție politică pe care eu să fiu suficient de stabil încât să vin și să am pretenția să fiu primar general. Sunt convins că aș fi fost un bun primar general. N-am niciun fel de de dubiu. Cel puțin bagajul meu teoretic și ce am muncit până acuma rămâne ca o confirmare. Dar ce am eu în cap pentru București este mult mai mult. Presupune o reformă și o reorganizare administrativ-teritorială la care o să vreau să împing, presupune o bună încredere din partea populației la nivelul Băsescu 2004, nu 2000, presupune un sprijin și o putere politică mult mai mare decât cea pe care o am eu în acest moment și prefer să aștept. S-ar putea să se întâmple sau s-ar putea să nu se întâmple.

Am zis că urmăresc un astfel de proiect. Pot să rămân foarte bine primar la Sectorul 6 și un alt prim General, împreună cu mine, să facă acea reformă despre care eu vorbesc”, a mai precizat edilul liberal.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL