Conflictul din Marea Roșie blochează aprovizionarea uzinelor auto din Europa

Sursa: Pixabay

Volvo Cars a anunțat o oprire, deocamdată, temporară, a producției la uzina sa din Belgia. Și Tesla va stopa producția din Germania, la finalul lunii ianuarie.

Compania Volvo Cars, deținută de chinezii de la Geely, este forțată să suspende producția uzinei sale din Belgia în această săptămână după ce atacurile rebelilor houthi asupra navelor din Marea Roșie au perturbat lanțul de aprovizionare cu componente.

Uzina din Ghent a producătorului auto va opri asamblarea timp de trei zile după ce navele de aprovizionare au fost redirecționate pentru a evita violențele pe una dintre cele mai aglomerate rute maritime din lume, întârziind livrarea cutiilor de viteze, a declarat un purtător de cuvânt al Volvo.

Volvo se alătură Tesla în oprirea producției din cauza conflictului din Marea Roșie. Producătorul american de mașini electrice a anunțat săptămâna trecută că va suspenda cea mai mare parte a producției de automobile la fabrica sa de lângă Berlin în perioada 29 ianuarie – 11 februarie.

Volvo construiește la uzina sa din Ghent modelele XC40 și C40. Tot acolo ar trebuie asamblat în viitor și modelul electric EX30.

Compania nu consideră că întreruperile vor avea un impact major asupra capacității sale de a își atinge obiectivele propuse pentru 2024.

Volkswagen a menționat vineri că nu se așteaptă la restricții „semnificative” ale producției din cauza problemelor din Marea Roșie.

Mai mulți operatori navali au fost nevoiți să își direcționeze navele pentru a evita Marea Roșie pe fondul atacurilor din partea rebelilor houthi susținuți de Iran care au declarat că nu vor da înapoi până când Israelul nu va înceta luptele cu Gaza. Conflictul a escaladat vineri cu atacuri aeriene ale SUA și Marii Britanii asupra unor ținte houthi din Yemen.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: