Costel Alexe: După săptămâni de zbucium şi zbatere am speranţa că vom face împreună dreptate acestui simbol cultural

Sursă foto: Facebook

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a declarat la redeschiderea Bojdeucii lui Creangă, după finalizarea lucrărilor de restaurare, că turiştii nu vor găsi aici nici termopane, nici gresie sau faianţă şi că speră să se facă dreptate acestui simbol cultural, după săptămâni de zbucium. La festivitatea de redeschidere a bojdeucii desfăşurată vineri dimineaţă la Iaşi au participat zeci de personalităţi ieşene, şefi de instituţii, parlamentari şi consilieri.

Şeful CJ Iaşi Costel Alexe a recunoscut că au existat controverse pe tema refacerii Bojdeucii, el precizând că după redeschidere speră să se facă dreptate, iar vizitatorii să aprecieze modul în care a fost restaurat acest obiectiv.
”După săptămâni de zbucium şi zbatere am speranţa că azi vom face împreună dreptate acestui simbol cultural al ieşenilor. Turiştii care vor călca din nou pragul acestui simbol cultural nu vor regăsi nici termopane, nici gresie, nici faianţă, nici calorifere. Aici, cu pasiune şi determinare, chiar cred că au muncit cei mai buni specialişti pe care azi îi are Iaşul, de la arhitecţi, proiectanţi, constructori sau specialişti din Palatul Culturii”, a spus Costel Alexe.
Potrivit lui Alexe, comunitatea ieşeană a mai salvat un simbol al României culturale.
”Sunt convins că vom reuşi, dincolo de această zbatere, ca Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi, prin primul muzeu literar din ţară, respectiv Bojdeuca lui Creangă, să fie în continuare cel mai vizitat muzeu al nostru şi românii să aibă ocazia să îl redescopere pe Creangă. Iaşul are o bogăţie imensă pe care sper să putem să o lăsa moştenire sau legământ generaţiilor ce vor urma”, a mai afirmat Costel Alexe.

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan a rostit o scurtă rugăciune, apoi a susţinut un scurt discurs în care a vorbit despre personalitatea scriitorului Ion Creangă. Totodată, ÎPS Teofan a făcut referiri şi la controversele apărute în spaţiul public după refacerea Bojdeucii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: