Crin Antonescu: Băsescu, spre sfârșit de carieră politică

Crin Antonescu
Sursa foto: Facebook / Crin Antonescu

Crin Antonescu, politician, istoric, fost președinte al PNL, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta este de părere că Traian Băsescu, fostul președinte al României, se îndreptă către un sfârșit de carieră politică. „Poartă răspunderea deciziilor sale politice”, a spus fostul președinte al Partidului Național Liberal, potrivit Gândul.

Întrebat ce ar face dacă s-ar întâlni cu Băsescu, Crin Antonescu a declarat: „probabil că în nesfârșita mea gentilețe, politețe, civilitate, i-aș zice bună ziua. Atât. Este un om pe care îl cunosc, e puțin mai în vârstă decât mine, l-aș saluta primul. Cred că ne-am mai întâlnit. Mai spun o dată: relațiile politice au fost relații politice. Relațiile personale, cât au fost, adică întâlnirile fizice, au fost întotdeauna civilitate.”

Pe de altă parte, este ceva mai interesant de vorbit, spune Antonescu. „În timpul lui Carol al II-lea, Lucian Boia a scris o carte cutremurătoare despre slugărnicia și mizeriile marilor intelectuali români din timpul dictaturii regale. Din punct de vedere cultural, regimul lui Carol al II-lea a fost unul foarte bun pentru România. Totuși, vorbim despre modul în care părți din elită au cauționat, cu o nerușinare fără precedent, activitatea și lucrurile rele, ca să vorbim blând.”

Antonescu este de părere că Traian Băsescu se îndreaptă către un final de carieră politică.

„S-a lepădat mai toată lumea care a stat în preajma lui. Băsescu poartă răspunderea deciziilor sale politice. Titanii slugărniciei, în calitate de voci a conștiinței publice, de tenori ai moralității politice, publice, în calitate de diriginți ai conștiinței românești – nu par a avea măcar un semn de regret”, a încheiat Crin Antonescu, fost președinte al Partidului Național Liberal.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: