Davos: China vrea ”linii roşii” în privinţa inteligenţei artificiale şi mai puţine bariere comerciale

Sursa foto: Wikipedia

Este nevoie de „linii roşii” pentru a garanta că dezvoltarea inteligenţei artificiale „aduce beneficii progresului omenirii”, a declarat marţi, la Davos, premierul chinez Li Qiang, denunţând, în acelaşi timp, „barierele” comerciale în domeniul tehnologiilor sau al măsurilor legate de mediu.

„AI trebuie să fie îndreptată într-o direcţie care să fie în beneficiul progresului umanităţii şi, prin urmare, este nevoie de linii roşii care nu trebuie depăşite şi pe care toată lumea să le respecte”, a spus el într-un discurs la reuniunea Forumului Economic Mondial, cerând o „bună guvernare” pentru această tehnologie în plină dezvoltare.

„AI ar trebui să fie incluzivă şi să aducă beneficii pentru toată lumea, nu doar pentru un grup mic de oameni”, a declarat el, adăugând că China „este dispusă să dezvolte comunicarea şi cooperarea cu toate părţile pentru a îmbunătăţi mecanismele de guvernanţă a AI”.

Li, cel mai înalt oficial chinez prezent la Davos după preşedintele Xi Jinping în 2017, a denunţat, de asemenea, „noile măsuri discriminatorii pentru comerţ şi investiţii”, în contextul în care „orice obstacole sau perturbări pot încetini sau bloca fluxuri vitale pentru economia mondială”.

El s-a referit în special la tehnologii, inclusiv la cele legate de mediu, sugerând ca lumea să „îşi consolideze cooperarea în domeniul dezvoltării ecologice”.

Citeşte mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL