Deficitul bugetar în primele 3 luni a ajuns la 2,1% din PIB-ul României

Sursa foto: Pixabay

Deficitul bugetar pentru primele trei luni ale acestui an, a urcat la 36 de miliarde lei, mai exact 2,1% din PIB-ul României. Iar țara noastră se confruntă tot mai des cu această situație.

Veniturile totale au însumat peste 85 de miliarde de lei în primele două luni ale anului 2024, în creştere cu peste 17%, iar cheltuielile pe anul 2024 au înregistrat o creştere cu un punct procentual faţă de aceeaşi perioadă a anului 2023. Situația urmează să fie discutată astăzi de membrii Ministerului Finanțelor și Ministerul Dezvoltării.

Ciolacu: Până la sfârşitul anului vom avea o inflaţie sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a apreciat, miercuri, că până la finalul anului 2024 inflaţia va coborî sub 5% şi că România se va încadra în deficitul bugetar propus.

„Cu certitudine, până la sfârşitul anului, vom avea o inflaţie sub 5%. Trebuie să amintesc ce inflaţie am preluat ca prim-ministru, cu două cifre? Am adus-o într-o zonă rezonabilă şi va continua să scadă. Dacă nu intra PSD la guvernare şi nu veneam cu plafonarea la energie, am fi avut o inflaţie de 30%”, a afirmat Ciolacu, joi.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL