DOCUMENT Continuă problemele penale ale lui Clotilde Armand. A fost sesizat Parchetul

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București a răspuns cererii consilierului local al PSD Sector 1, Cristian Tudose, care a sesizat ce s-a întâmplat cu dărâmarea Pieței Agroalimentare Domenii din Sectorul 1, și pe locul căreia au răsărit două imobile, dar care nu au autorizație de construire.

Primăria condusă de edilul USR, Clotilde Armand, a emis o autorizație de reparație, asta cu toate că intervențiile se fac cu autorizație de dărâmare, plus un aviz de la Ministerul Culturii. Consilierii de la Primăria Capitalei au sesizat Poliția, spunând că este o încălcare flagrantă a legii, având în vedere nerespectarea procedurilor.

În urma verificărilor Poliția a constatat că este o ilegalitate și au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 cu privire la executarea ilegală a unor lucrări de construcție.

Răspunsul Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București către consilierul Cristian Tudose:

Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București
Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București / captura foto
Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București / captura foto
Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București / captura foto

Problemele legale ale lui Clotilde Armand

Amintim că edilul de la Sectorul 1 nu este la prima încălcare flagrantă a legii. De pildă, săptămâna trecută primărița USR a Sectorului 1 a aflat că are calitatea de inculpat în dosarul în care ANI a sesizat Parchetul cu privire la faptul că s-a autonumit manager al unui proiect european, după care a emis patru dispoziții prin care și-a majorat indemnizația lunară. Reamintim că, în noiembrie 2023, Agenția Națională de Integritate a constatat existența unui conflict de interese administrativ și a stării de incompatibilitate și a sesizat Parchetul General împotriva primarului USR al Sectorului 1, Clotilde Armand.

Edilul este acuzat că s-a numit pe sine în funcția de manager al proiectului „Îmbunătățirea capacității locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție”, finanțat din fonduri europene. Prin aceste decizii, a fost produs un folos material pentru Clotilde Armand de 18.720 de lei, încălcând Legea 161/2023. Agenția Națională de Integritate a sesizat, atunci, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru existența indiciilor referitoare la comiterea de către Clotilde Armand a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, infracțiune prevăzută și pedepsită de articolul 301 Cod penal.

Totodată, la începutul lunii martie, reprezentanţii PNL Sector 1 au acuzat că edilul Clotilde Armand minte public. Asta pentru că în extrasul de cont al Primăriei figurează 4 milioane lei pentru bunuri şi servicii pe acest an, iar plăţile efectuate, până la 29 februarie, erau de 1,857 milioane lei. Armand nu a reușit să ofere o explicație plauzibilă.

Mai mult, în 2023, PNL Sector 1 au acuzat-o pe Clotilde Armand că ”încalcă legile şi sfidează bunul simţ, punând în pericol viaţa bucureştenilor”. Asta după ce evenimentul Romanian Design Week 2023, organizat de Primăria Sectorului 1 între 12 şi 28 mai 2023, s-a desfăşurat într-un imobil neautorizat din punct de vedere al securităţii la incendiu.

Potrivit liberalilor, ”faptul că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, nu a reuşit în cei aproape 3 ani de mandat să obţină autorizaţie de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru Piaţa Amzei, astfel încât să se desfăşoare în siguranţă evenimente frumoase precum Romanian Design Week 2023, este cu adevărat o ruşine administrativă la nivelul întregii capitale”.

Astfel, chestiunea Pieței Agroalimentare Domenii din Sectorul 1 se adaugă la lungul șir de probleme penale ale edilului Clotilde Armand.

Autor

  • Robert Manea

    Robert Manea este absolvent al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București și al European Academy of Diplomacy din Varșovia. Are o experiență de peste 7 ani în presa din țară, acoperind subiecte de politică internă și externă.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL