Artmark: Operele de artă adunate de o companie românească în peste 30 de ani, scoase la licitaţie

Proiect scos la licitație
sursa: pixabay

Un număr de 181 de opere de artă, dintr-o selecţie ce reuneşte trei generaţii de artişti, fac parte din Licitaţia unei Colecţii corporatiste de Artă Contemporană programată marţi, de la ora 19,00, informează Artmark.

„Este pentru prima dată când participă la un astfel de eveniment o colecţie de opere colectate, de-a lungul a trei decenii, de o companie românească, care a strâns toate aceste lucrări în special prin achiziţii din expoziţii, pentru a susţine artiştii români şi a le încuraja formarea treptată, în anii care au urmat după Revoluţie. Este vorba atât despre artişti ai anilor ’70 – ’80, cât şi din generaţiile postdecembristă şi Z, toţi uniţi în curajul de a-şi exprima ideile, pentru a ne inspira şi a ne provoca imaginaţia”, se arată într-un comunicat de presă.

Unul dintre cele mai impresionante loturi este lucrarea intitulată „Peacock”, estimată la 1.000 – 1.600 de euro, care a fost realizată de Ionuţ Barău din multe materiale reciclate, inclusiv o carpetă „Răpirea din Serai”.

Lucrări deosebite sunt şi „Come to the Heart Side” a lui Cristian Moldovan, la 800 – 1.500 de euro, care „îndulceşte” celebrul personaj Darth Vader din seria cinematografică „Războiul Stelelor”, dar şi „Peace Them Over!” a lui Marc Verlan, artist originar din Republica Moldova, care a realizat această lucrare în 2010 prefigurând, parcă, războiul ucrainean început la 24 februarie 2022. Pictura sa a fost estimată la 2.500 – 3.500 de euro.

La aceeaşi licitaţie participă şi o lucrare realizată de Teli Iacşa, „The Social Unicorn”, realizată dintr-o varietate de materiale, pe modelul „fă rai din ce ai”, şi care a fost estimată la 1.000 – 1.800 de euro. Artista a anunţat că va dona o parte din fondurile strânse din această vânzare Fundaţiei Veritas Sighişoara.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: