Directiva-cadru privind deşeurile şi reducerea poluării cu microplastice, teme de discuţie la Bruxelles

Mircea Fechet
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, conduce, luni, delegaţia României la Consiliul de Mediu, care se desfăşoară la Bruxelles, pe ordinea de zi aflându-se puncte importante de discuţie, precum Directiva-cadru privind deşeurile, reducerea poluării cu microplastice şi obiectivul climatic pentru 2040.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet va susţine, în cadrul Consiliului de Mediu, mai multe intervenţii, una dintre ele fiind despre necesitatea reevaluării stării de conservare a populaţiei de urs brun în Europa.

„România a dovedit că este capabilă să gestioneze cea mai mare populaţie de urs din Europa, în Munţii Carpaţi aflându-se peste 40% din populaţia de urşi a continentului. Tocmai de aceea, este necesară asigurarea unui echilibru pentru coexistenţa omului, a comunităţilor locale, a fermierilor şi a ciobanilor cu carnivorele mari, inclusiv ursul”, se spune în comunicat.

Delegaţiile vor mai discuta şi despre propunerea legislativă actuală privind un cadru de monitorizare pentru pădurile europene rezistente, gestionarea riscurilor climatice – protejarea oamenilor şi a prosperităţii, rezilienţa la apă, aspecte privind Planul naţional pentru energie şi climă, necesitatea de a consolida tranziţia justă în regiunile afectate de decarbonizare, dar şi despre aplicarea de controale mai stricte asupra exporturilor de deşeuri textile către ţările în curs de dezvoltare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: