DNSC: 2023 – an al schimbărilor tehnologice cu IA generativă, deepfake, IoT și cercetarea computerelor cuantice

Tastatura
Sursa foto: Pixabay

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică transmis, duminică, un bilanţ al anului 2023 care a fost un an al schimbărilor tehnologice – valul de Inteligenţă Artificială generativă, deepfake, integrările Internet of Things şi cercetarea computerelor cuantice. În 2024, securitatea cibernetică trebuie să ţină pasul cu noul val de tehnologii, transmit specialiştii.

”Pentru că ne apropiem rapid de 2024, este un moment perfect să ne uităm puţin înapoi înspre 2023 şi să ne formăm o viziune de ansamblu. 2023 a fost un an al schimbărilor tehnologice. Valul de Inteligenţă Artificială generativă, marcat în special de ChatGPT şi DALL-E, a schimbat complet modul de funţionare a multor instituţii şi companii din lume. De asemenea, aceeaşi tehnologie a facilitat şi mai multe provocări în spaţiul securităţii cibernetice”, au transmis, duminică, specialiştii DNSC.

Potrivit acestora, folosirea tehnologiei deepfake pentru a propaga fraude online a căpătat amploare într-un timp scurt, iar echipele de securitate cibernetică au fost nevoite să răspundă ferm şi rapid acestora.

”Ne aşteptăm ca şi în 2024 să vedem aceste tentative de fraudă, probabil într-un număr şi mai mare”, a mai transmis DNSC.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: