Funcţionara din Primăria Gura Vadului, amendată de instanţă pentru abuz de drept procesual

Sursa foto: Facebook

Funcţionara din cadrul Primăriei Gura Vadului inculpată în dosarul Ferma Dacilor a fost amendată, joi, pentru abuz de drept procesual de instanţa care judecă cererea acesteia de revocare a măsurii preventive a controlului judiciar.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, inculpata Anghelina Luiza-Laura a depus la Judecătoria Ploieşti o cerere de revocare a măsurii preventive a controlului judiciar dispusă faţă de aceasta în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (3 acte materiale).

Inculpata a formulat, prin avocat, mai multe cereri de recuzare a unor judecătoare, cererile fiind respinse ca nefondate.

De asemenea, instanţa a decis amendarea Anghelinei Luiza-Laura cu amendă judiciară în cuantum de 5.000 lei pentru abuz de drept procesual.

„În baza art. 284 Cod procedură penală inculpata Anghelina Luiza Laura poate formula cerere de anulare sau de reducere a amenzii în termen de 10 zile de la comunicarea prezentei încheieri. În temeiul art. 275 alin. (2) Cod procedură penală obligă pe inculpata Anghelina Luiza Laura la plata sumei de 300 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat”, arată sursa citată.

Anghelina Luiza-Laura a fost arestată preventiv în dosarul Ferma Dacilor în luna ianuarie. Ea a contestat decizia, iar Tribunalul Prahova a admis contestaţia şi, rejudecând, a respins propunerea procurorilor de arestare preventivă, dispunând plasarea ei sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. La acel moment, avocatul femeii a recuzat în repetate rânduri membrii completului de judecată, cererile fiind respinse de fiecare dată.

Procurorii spun că funcţionara din cadrul Primăriei Gura Vadului a avut responsabilităţi în domeniul amenajării teritoriului şi urbanismului şi şi-a îndeplinit defectuos îndatoririle de serviciu în legătură cu demersurile de intrare în legalitate a construcţiilor de la Ferma Dacilor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: