La mulți ani de Sfântul Andrei!

Sursa foto: LIBERTATEA.RO

Pe data de 30 noiembrie, toți creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Andrei- recunoscut ca fiind creştinătorul neamului românesc.

În spațiul românesc, Sfântul Andrei este una dintre cele mai apreciate figuri. În acest sens, trebuie să menționăm faptul că o mulțime de lăcașuri de cult poartă hramul acestuia, iar foarte mulți români (aproximativ 900.000) poartă numele de Andrei, Andreea sau derivate ale acestora, cum ar fi Andi. Cu această ocazie, redacția PS News le urează tuturor multă sănătate, fericire și împlinire! 

În plus, amintim că Biserica Ortodoxă Română l-a declarat pe Sfântul Apostol Andrei drept ocrotitorul României.

Pe de altă parte, în ceea ce privește sfera politică, de menționat este faptul că, în 2012, Senatul a adoptat tacit propunerea ca Sf. Andrei să fie sărbătoare legală. Propunerea legislativă pentru completarea Legii 53/2003 – Codul muncii a fost inițiată de deputatul Mircia Giurgiu și senatorii Emilian Francu și Liviu Titus Pasca.

 

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: