Legea RCA primește astăzi vot final! Șoferii care vor plăti sancțiuni de 10.000 de lei

volan şofer
Sursa foto: standreta on Freepik

După săptămâni întregi de amânări, legea RCA primește astăzi votul final în plenul Senatului.

Iar noua lege vine cu schimbări majore pentru șoferi. În primul rând, dispare polița de o lună. Așadar, șoferii îşi vor putea asigura vehiculele doar pe 3, 6 sau 12 luni.

De asemenea, cei care nu îşi reînoiesc poliţa obligatorie în termen de 30 de zile de la expirare vor achita tarife mai mari.

Mai mult vor plăti și cei prinși fără RCA, pentru că amenzile se majorează de cinci ori. Adică de la 2.000 de lei cat este in prezent, ajung la 10.000 de lei.

Ca noutate, legea introduce asigurarea obligatorie pentru trotinetele şi bicicletele electrice. Propunerile vin din partea ASF şi sunt intens contestate de reprezentanții transportatorilor care spun că modificările vor duce la scumpirea polițelor cu până la 40% şi nu vin deloc în ajutorul asiguraților.

Deja, în Romania, dintre cele peste 10 milioane de autoturisme înmatriculate, doar 6,3 milioane au si o poliță RCA valabila.

În plus, în ultimul an și jumătate, RCA-ul s-a scumpit cu până la 20%, în funcție de capacitatea cilindrică a autoturismului.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: