Microbiștii meciului Sheriff Tiraspol-Farul, întâmpinați de oameni înarmați la posturi din blocuri de beton

Sursă foto: realitatea.md
Sursă foto: realitatea.md

Champions League se întoarce marți seara, 18 iulie curent, la Tiraspol. FC Sheriff va juca cu FC Farul un meci de fotbal, ce trebuia să aibă loc la Chișinău, dar a fost transferat la Tiraspol, la solicitarea clubului sportiv local și a Federației Moldovenești de Fotbal. Autoritățile constituționale ale R. Moldova nu controlează teritoriul din stânga Nistrului și municipiul Tighina/Bender, acest detaliu pare să nu fie atât de important, deoarece Federația Moldovenească de Fotbal și UEFA organizează meciuri de fotbal pe teritoriul necontrolat, informează realitatea.md

Mai mult ca atât, meciul de astăzi va avea loc sub un pretins cod galben de alertă teroristă, ce mai bine de un an îngrădește liberă circulație în regiune și încalcă acordul de încetare a focului din 1992. Astfel, microbiștii vor fi întâmpinați de oameni înarmați la posturi din blocuri de beton de la intrarea în regiune până la porțile arenei sportive.

Codul galben a fost extins chiar luni și va rămâne așa, cel puțin, până pe 16 septembrie 2023.

Declararea acestor pretinse alerte, mai întâi cod „roșu”, după „galben” au dus la situația în care de mai bine de un an regimul Zonei de Securitate (ZS) este încălcat de către Tiraspol. Încălcările se produc prin instalarea a zeci de posturi: atât staționare, cât și mobile, fortificate prin saci cu nisip și blocuri de beton la care sunt prezenți oameni înarmați – acțiuni ce contravin acordului din 21 iulie 1992 și regulamentelor Comisiei Unificată de Control (CUC), ce nu permite noi fortificații militare și persoane înarmate neautorizate de (CUC).

Sursă foto: zonadesecuritate.md

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: