Schimbări mari la Rabla Plus: Se scade valoarea la jumătate pentru unele mașini

Sursa: Facebook

Cuantumul ecotichetului pentru achiziționarea unui autovehicul nou pur electric va fi redus la 25.500 de lei, indiferent de numărul de autovehicule uzate predate spre casare în programul Rabla Plus, arată un proiect scos în consultare de Ministerul Mediului. În prezent cuantumul acestui ecotichet este de 51.000 de lei pentru casarea unui singur autovehicul uzat și 54.000 de lei pentru casarea a două autovehicule uzate.

Proiectul de modificare la Rabla Plus a fost pus vineri în consultare publică de Ministerul Mediului și prevede reducerea la jumătate a ecotichetului acordat în acest program, scrie Hotnews.ro.

Astfel, cuantumul ecotichetului, indiferent de numărul de autovehicule uzate predate spre casare, va fi de:

a) 25.500 lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou pur electric sau a unui autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen, exceptând motocicleta;

b) 13.000 lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou electric hibrid, exceptând motocicleta, care generează maximum 80 g CO_2/km în sistem WLTP;

c) 13.000 lei pentru achiziționarea unei motociclete electrice.

De notat că valoarea acestui ecotichet nu va fi mai mare în funcție de câte mașini uzate dai spre casare, așa cum este în prezent.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: