Vas de croazieră cu 3.000 de persoane la bord, în carantină în largul Mauritius. Este suspiciune de epidemie de holeră

Sursa: www.cruisehive.com

Peste 3.000 de persoane sunt blocate la bordul unui vas de croazieră în largul insulei Mauritius din Africa de Est din cauza unei potenţiale epidemii de holeră, transmite luni agenţia DPA.

În urma unei serii de cazuri de simptome gastrointestinale apărute la bordul Norwegian Dawn, autorităţile din Mauritius au decis duminică refuzarea acostării vasului în portul capitalei Port Louis. Anterior, insula franceză La Réunion a refuzat intrarea navei pe teritoriul său.

Africa de Sud se confruntă în prezent cu unul dintre cele mai grave focare de holeră din ultimii ani.

Majoritatea celor 2.184 de pasageri urmau să-şi înceapă călătoria de întoarcere acasă duminică. În acelaşi timp, 2.279 de călători urmau să se îmbarce la Port Louis, a indicat autoritatea portuară. La bordul navei se află, de asemenea, 1.026 de membri ai echipajului.

Angajaţi ai Ministerului Sănătăţii au prelevat probe de la aproximativ 15 persoane aflate la bord, duminică dimineaţă. Rezultatele sunt aşteptate marţi.

Potrivit autorităţilor, cel puţin 14 pasageri şi un membru al echipajului au acuzat diaree şi vărsături. Aceste persoane au fost izolate în camerele lor.

Compania americană Norwegian Cruise Line a declarat că un număr restrâns de pasageri de la bordul Norwegian Dawn au prezentat simptome gastrointestinale uşoare în călătoria de douăsprezece zile în Africa de Sud.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: