Veniturile Apple au scăzut pentru al treilea trimestru la rând

apple
Sursa foto: apple

Apple a înregistrat venituri în scădere pentru al treilea trimestru consecutiv. Au scăzut veniturile aduse de majoritatea produselor companiei, dar au continuat să crească serviciile.

În al treilea trimestru al acestui an, Apple a înregistrat venituri de 81,8 miliarde de dolari, în cu 1,4% mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Este deja al treilea trimestru consecutiv în care veniturile companiei scad.

Venitul net a crescut de la an la an cu 2,3%, după ce s-a oprit la 19,9 miliarde de dolari.

Au scăzut şi veniturile aduse de multe dintre produsele companiei faţă de anul anterior. iPhone a scăzut cu 2,4% la 39,7 miliarde de dolari. Mac-urile au scăzut cu 7,3% la 6,8 miliarde de dolari, iar iPad-urile au scăzut cu 19,8% la 5,8 miliarde de dolari. A crescut doar categoria de produse „Wearables, Home and Accessories” cu 2,5% la 8,3 miliarde de dolari, informează news.ro.

În schimb, continuă să impresioneze serviciile, care au depăşit în acest trimestru pragul de un miliard de abonaţi plătitori. Sunt incluse în această categorie, printre altele, Apple TV+ şi Apple Music.

Serviciile Apple au generat 21,2 miliarde de dolari, în creştere faţă de anul trecut cu 8,2%.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: