Guvernul va prelungi din nou limitarea adaosului comercial la alimente de bază

Guvernul va prelungi cu încă 60 de zile, prin ordonanță de urgență, măsura plafonării adaosului comercial la alimente de bază, conform discuțiilor avute de premierul Marcel Ciolacu cu reprezentanții sectorului de retail, au declarat  surse guvernamentale.

De ce este important: Ordonanță de urgență prin care Guvernul a plafonat adaosul comercial la 21 de categorii de alimente este în vigoare până pe 31 ianuarie.

Anterior, la finele anului trecut,  ministrul Agriculturii a anunțat că se va întâlni cu retailerii și procesatorii pentru a discuta prelungirea schemei, în opinia sa măsurile de plafonare fiind necesar a fi prelungite după 31 ianuarie.

Conform unor surse guvernamentale, unele din produsele introduse pe lista de limitare a adosului cu prilejul sărbătorilor de iarnă, precum cozonacul, ar urma să fie scoase și introduse altele.  Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat că este luată în calcul și introducerea de noi produse pe listă, iar „mielul” ar putea fi unul dintre acestea.

Lista cu cele 21 produse la care este acum limitat adaosul comercial 

1. Pâine albă simplă cu gramaj cuprins între 300-500 grame, fără specialități

2. Lapte de vacă de consum 1 l, grăsime 1,5%, cu excepția UHT

3. Brânză telemea de vacă vrac

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL