ICI București – „30 de ani de Internet. Oameni, momente și imagini“

ICI Bucuresti

„30 de ani de Internet. Oameni, momente și imagini“ sunt aniversate în cadrul Conferinței Naționale de Învățământ Virtual 2023, organizată de ICI București, împreună cu Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Naționale de Știință și Tehnologie București, sub patronajul CNR UNESCO.

În perioada 26-27 octombrie 2023, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București organizează, împreună cu Universitatea Națională de Știință și Tehnologie București, sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, ediția cu numărul 21 a Conferinței Naționale de Învățământ Virtual, cu tema „30 de ani de Internet. Oameni, momente și imagini”.

Evenimentul se derulează, ca în fiecare an, concomitent cu „International Conference on Virtual Learning – ICVL2023“, o conferință științifică internațională, indexată Clarivate și SCOPUS.

În ultimele două decenii, fenomenul CNIV – ICVL a adus în atenția celor interesați proiectele de educație virtuală românească și internațională și cercetările științifice inspirate din cele mai noi tendințe educaționale din domeniul eLearning-ului, oferind actorilor implicați în educație posibilitatea de a face schimb de experiență, de a crea proiecte comune și contexte de colaborări de cercetare viitoare.

„Anul acesta aniversăm un moment încărcat de simbolism și importanță – 30 de ani de Internet în România! Deși Internetul a devenit o rutină pentru fiecare dintre noi, conectarea la internet a României a fost un moment semnificativ nu doar în dezvoltarea domeniului ITC, ci pentru tot ceea ce înseamnă astăzi esența socialului – comunicare globală, acces instantaneu la informație, social media, participare socială.

Faptul că, în condițiile existenței decalajului digital, România se află în fruntea țărilor care utilizează acest serviciu, se datorează unor instituții inovatoare și unor oameni extraordinari, pe care am ales să îi sărbătorim în cadrul CNIV 2023”, spun reprezentanții ICI București.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: