Începe plata pensiilor majorate cu 13,8%

pensie talon bani
Sursă foto: X

Începând de vineri va începe plata pensiilor majorate cu 13,8%, conform deciziei Guvernului de la sfârşitul anului trecut. 

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat la începutul şedinţei de Guvern, care a avut loc joi, că începând de vineri se va face plata pensiilor majorate cu 13,8%.

„Chiar dacă avem în faţă un an electoral deosebit de important, mi-aş dori să nu promitem nimic din ceea ce nu putem să îndeplinim. Trebuie să continuăm să punem România şi românii pe primul loc în toate deciziile noastre. Primul angajament din acest an va fi către pensionari. De mâine va începe plata pensiilor majorate cu 13,8%. De asemenea, pentru cei care încasează pensia în card, acest lucru se va întâmpla în zilele următoare”, a afirmat Ciolacu.

Şeful Guvernului a precizat că este prima majorare a pensiilor care va avea loc în acest an, iar din luna septembrie urmează recalcularea, „care va face dreptate pentru milioane de pensionari”.

Premierul Marcel Ciolacu și liderul PNL, Nicolae Ciucă, au afirmat la finalul anului trecut că pensiile vor creşte de două ori în 2024.

„Pensiile vor creşte de două ori anul viitor! La 1 ianuarie cu 13,8% şi la 1 septembrie prin aplicarea noii legi a pensiilor, care va elimina inechităţile. Pensii egale, pentru muncă şi contribuţii egale. Acesta este principiul de bază pe care l-am stabilit astăzi în coaliţie pentru noua lege a pensiilor”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Totodată, Nicolae Ciucă a declarat că, prin noua lege a pensiilor, va fi făcut „un pas semnificativ în direcţia corectitudinii şi a echităţii”.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL