Iohannis critică sintagma cu „statul eșuat”: Trebuie să facem lucrurile să funcționeze în România

klaus iohannis
Sursa foto: Inquam / George Calin

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că „sintagma cu statul eșuat o mai folosesc politicienii în vâltoarea abordărilor electorale, dar nu trebuie să ne facem ca și cum în România nimic nu ar funcționa”. Șeful statului a mai spus că „nu putem să aruncăm totul în aceeași oală, dar, da, sunt lucruri care nu funcționează. Sunt instituții care nu funcționează”.

„Dați-mi voie să vă spun că sintagma cu statul eșuat o mai folosesc politicienii în vâltoarea abordărilor electorale, dar nu trebuie să ne facem că și cum România nimic nu ar funcționa. Sunt lucruri care nu funcționează și sunt lucruri care funcționează. În spatele meu se află un spital care este exemplar. Nu putem să aruncăm totul în aceeași oală, dar, da, sunt lucruri care nu funcționează. Sunt instituții care nu funcționează. Sunt persoane care sunt neglijente și așa mai departe”, a declarat șeful statului.

El a continuat: „Mai este mult de lucru, dar trebuie să ne apucăm și să facem lucrurile să funcționeze. Trebuie să facem România mai eficientă, mai puternică, mai bună. Asta îmi doresc eu, asta vă doriți dumneavoastră, și sunt convins că din ce în ce mai mulți politicieni și funcționari își doresc același lucru. Pentru asta însă trebuie să avem și curajul să spunem lucrurilor pe nume. Aici nu a funcționat, se sancționează, se verifică, se îmbunătățește și trecem la următoarea chestiune”.

Președintele Klaus Iohannis s-a declarat pe 1 decembrie 2021 „îngrozit de tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, unde nouă persoane au murit în urma unui incendiu izbucnit la Secția ATI, calificând situația drept „o nouă dramă teribilă care confirmă infrastructura deficitară a sistemului de sănătate românesc”.

Președintele a afirmat că „statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: