Israel-Hamas/Preşedintele Biden ”se înşală” atunci când critică războiul din Gaza, declară Benjamin Netanyahu

Benjamin Netanyahu
Sursa: foto Captură video Twitter

Preşedintele american Joe Biden, care a criticat modul în care se desfăşoară războiul din Gaza, „se înşală”, a declarat prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, într-un interviu acordat duminică publicaţiei Politico, informează AFP.

Preşedintele american a declarat sâmbătă că Benjamin Netanyahu „face mai mult rău decât bine Israelului” prin felul în care duce războiul în Gaza.

„Nu ştiu exact ce vroia să spună preşedintele (american), însă dacă el intenţiona să zică prin aceasta că eu duc o politică personală împotriva dorinţei majorităţii israelienilor şi că eu mă poziţionez împotriva intereselor Israelului, atunci el se înşală asupra acestor două puncte”, a estimat Netanyahu.

„În primul rând, eu nu duc o politică privată, aceasta este o politică susţinută de o majoritate zdrobitoare de israelieni. Ei susţin acţiunea pe care noi am întreprins-o pentru a distruge batalioanele teroriste ale Hamas”, a continuat Netanyahu.

„Ei susţin de asemenea poziţia mea conform căreia noi trebuie în mod categoric să respingem tentativa de a ne fi impus un stat palestinian”, a adăugat el, în condiţiile în care o soluţie cu două state este promovată internaţional.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL