Lipsa de personal îi îndreaptă pe angajatori către roboţi. S-a întâmplat la o fabrică din Arad

muncitori construcţii
Sursa foto: Unsplash

Eaton a implementat la fabrica din Arad patru roboți mobili autonomi (AMR) de la producătorul danez Mobile Industrial Robot pentru optimizarea proceselor intralogistice prin economisirea de timp și orientarea angajaților către sarcini mai putin solicitante fizic, dar mai valoroase și mai bine remunerate. Principalele provocări ale fabricii Eaton din Arad au fost deficitul de personal și manipularea unor sarcini grele cu risc de afecare fizică a angajaților.

Înainte de implementarea roboților AMR, transportul componentelor la liniile de asamblare și preluarea produselor finite erau gestionate de angajații fabricii care utilizau stivuitoare manuale sau electrice.

Confruntându-se cu astfel de probleme, compania și-a îndreptat atenția către automatizare. În prima etapă au fost implementați doi roboți mobili autonomi MiR200. Aceste echipamente autonome pot transporta încărcături cu o greutate de 200 kg și se pot deplasa cu o viteză maximă de 4 km/h. În 2022, inginerii fabricii au adăugat în flotă alți doi roboți MiR500 care pot transporta încărcături de până la 500 kg și se pot deplasa cu o viteză de 7,2 km/h.

Următoarea implementare este în curs de realizare. Fabrica Eaton va avea și un robot MiR250, care va gestiona livrarea și colectarea produselor într-o nouă unitate de asamblare.

“Proiectul Eaton are un nivel ridicat de complexitate, atât pentru că roboții operează în cadrul unei flote, cât și pentru că lucrează în același mediu cu oamenii. Mai mult, au fost instalați senzori de prezență la nivelul rack-urilor pentru a reduce timpul aferent fiecărei sarcini executate de roboți. Proiectul este reprezentativ pentru MiR și a fost finalizat cu succes, mulțumită implicării partenerilor noștri Alfa Test, în calitate de distribuitor, și AI Automation, în calitate de integrator. Sperăm că astfel de proiecte, prin beneficiile reale și măsurabile aduse, să devină un standard pentru optimizarea proceselor intra-logistice”, a declarat Paul Olariu, Area Sales Manager pentru Europa Centrală și de Est în cadrul Mobile Industrial Robots (MIR).

Citeste mai mutl aici

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: