Nicolae Ciucă, la inaugurarea terminalului de la Aeroportul Timişoara: Aceasta e relevanţa apartenenţei la Schengen

Sursa foto: Facebook / Nicolae Ciucă

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat vineri, la inaugurarea terminalului de la Aeroportul Timişoara, că ceea ce vedem aici s-a realizat cu fonduri europene şi sunt în continuare disponibile fonduri europene pentru astfel de proiecte majore. Toate acestea le-am lăsat în grija unei coaliţii, asumată, pentru a putea să îndeplinim ceea ce românii aşteaptă de la liderii politici, a mai spus el, precizând că în ultimii trei, patru ani de zile, putem să vedem că obiectivele pe care ne-am asumat că le vom pune în practică s-au realizat.

„Discutăm de Schengen. Într-adevăr, arată frumos, sună frumos terminalul Schengen, începând cu 31 martie, aşa cum zburăm de la Timişoara la Bucureşti şi viceversa, tot aşa vom putea să zburăm la Munchen, Paris. Aceasta este relevanţa apartenenţei la spaţiul Schengen”, a declarat preşedintele Senatului.

„Sunt în continuare disponibile fonduri europene pentru astfel de proiecte majore, sunt de asemenea investiţiile de la bugetul de stat care se vor materializa în proiecte mari de infrastructură. Toate acestea le-am lăsat în grija unei coaliţii, asumată, pentru a putea să îndeplinim ceea ce românii aşteaptă de la liderii politici, de la toţi cei care, atunci când vine vorba de campanie electorală, vin cu o serie de proiecte şi promisiuni, dar care cu ceva timp înainte ne aducem aminte că nu au fost îndeplinite. În ultimii trei, patru ani de zile, putem să vedem că obiectivele pe care ne-am asumat că le vom pune în practică s-au realizat, se realizează şi se vor realiza în continuare”, a arătat Ciucă.

Liderii PNL inaugurează două terminale importante, la Timișoara și Iași, în pregătirea Air Schengen de duminică.

Aeroportul Iaşi inaugurează un nou terminal pentru toate zborurile către destinaţiile din zona Schengen, iar primul zbor va fi chiar astăzi la ora 13.00.
Liderii PNL, europarlamentarii Dan Motreanu și Rareș Bogdan sunt prezenți la Iași pentru a marca acest eveniment important pentru județ și întreaga regiune. Noul terminal este o investiţie de aproape 100 milioane de euro, dintre care 85% fonduri europene, are 20 de birouri check-in, 12 sisteme self check-in, 14 porţi de îmbarcare, spaţii pentru activităţi comerciale, spaţii de relaxare, loc de joacă. Iar investiția a cuprins și creșterea capacității la 600 de locuri de parcare. Administrația liberală din Iași a atras banii europeni care au făcut posibilă investiția și au mărit capacitatea aeroportului care trece astfel pe locul doi în țară, după Otopeni.

Președintele PNL Nicolae Ciucă, împreună cu secretarul general Lucian Bode si europarlamentarii Vasile Blaga, Mircea Hava, Gheorghe Falcă și Cristian Bușoi s-au aflat la Timișoara, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului, odată cu aderarea la Schengen aerian, investiție de 184 de milioane de lei, bani europeni. Terminalul de plecări externe al Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” din Timișoara are o suprafață de 12.000 de metri pătrați, 18 ghişee check-in şi şase porţi de scanare automată a documentelor, iar investiția s-a făcut din fonduri europene, de la bugetul de stat și din veniturile proprii ale aeroportului.

„Începând din 2020, România, prin Ministerul Transporturilor condus de liberalul Lucian Bode, a investit strategic peste 400 de milioane de euro în modernizarea aeroporturilor sale, pregătindu-se pentru creșterea fluxului de călători pe cale aeriană. La nivel județean, administrațiile liberale au jucat un rol esențial în modernizarea infrastructurii aeroporturilor. Consiliile Județene Iași, Cluj, Timiș, Suceava, Bihor au contribuit semnificativ la dezvoltarea aeroporturilor regionale. La Brașov, administrația liberală a reușit să construiască primul aeroport din România din ultimele cinci decenii”, transmite PNL.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: