Premierul ar putea prezenta în Parlament un raport cu privire la situaţia economică şi bugetară din anul precedent

PARLAMENT - ASUMAREA RASPUNDERII - MASURI FISCALE
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul ar putea prezenta, până la finalul lunii martie a fiecărui an, în şedinţa comună a Parlamentului, un raport cu privire la situaţia economică şi bugetară din anul precedent, prevede un proiect depus la Parlament de un grup de deputaţi şi senatori PNL.

Potrivit proiectului, până la data însuşirii de către Guvern a proiectelor legilor bugetare şi de buget pentru anul următor, în conformitate cu prevederile art. 35 alin. (4) din Legea nr. 500/2002, cu modificările şi completările ulterioare, Guvernul, reprezentat de prim-ministrul României, prezintă în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului concluziile raportului semestrial privind situaţia economică şi bugetară publicat, argumentele care au stat la baza rectificării/rectificărilor bugetului de stat, bugetului asigurărilor sociale de stat şi a bugetelor fondurilor speciale, eventualele abateri de la cadrul fiscal-bugetar aprobat, cauzele care au determinat aceste abateri, eficacitatea măsurilor de creştere a conformării fiscale voluntare şi de majorare a veniturilor fiscale, precum şi analiza privind situaţia macroeconomică şi bugetară pentru primele 9 luni ale anului.

„Până la finalul lunii martie a fiecărui an, prim-ministrul prezintă în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului un raport cu privire la situaţia economică şi bugetară din anul precedent”, prevede proiectul.

Raportul anual privind situaţia economică şi bugetară ar urma să mai cuprindă impactul măsurilor fiscale aprobate pe parcursul anului bugetar, ulterior adoptării legii bugetare anuale, inclusiv cu privire la creşterea gradului de conformare fiscală voluntară şi la creşterea veniturilor fiscale, precum şi impactul măsurilor bugetare aprobate pe parcursul anului bugetare, ulterior adoptării legii bugetare anuale, asupra cadrului macroeconomic general, evoluţiei Produsului Intern Brut şi asupra criteriilor de convergenţă fiscal-bugetare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL