Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind ordinul de protecţie extins

Sursa foto: Pexels

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, legea care prevede extinderea ordinului de protecţie pentru victimele supuse tuturor formelor de violenţă, indiferent de relaţia care există între victimă şi agresor.

Actul normativ promulgat de către şeful statului are ca obiect de reglementare crearea unui instrument juridic eficient, similar celui pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice. În acest scop, proiectul extinde ordinul de protecţie la toate victimele care au nevoie de protecţie, în urma tuturor formelor de violenţă, indiferent de relaţia care există între victimă şi agresor.

Va fi făcut intervenţie nu doar în cazul violenţelor fizice, ci şi acolo unde sunt acte de hărţuire online, apeluri telefonice multiple, urmărirea în mod repetat, fără drept sau interes legitim, a unei persoane sau supravegherea locuinţei acesteia sau a altor locuri.

De asemenea, una dintre măsurile care vor fi aplicate în cazurile de violenţă va fi inclusiv monitorizarea agresorului cu brăţară electronică.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL